Shaffy & Brass - Dongen

zat19nov20:15Shaffy & Brass - DongenDe Cammeleur20:15 Hoge Ham 126 5104 JK Dongen

Evenement details

Na het succes van Brel & Brass is Shaffy & Brass het nieuwe project van zangeres Micheline Van Hautem; ze zingt de onvergetelijke chansons van Ramses Shaffy, samen met Stichting Blazers Compagnie Dongen.

In ‘Zing, vecht, huil, bid…’ wordt het repertoire van Nederlands meest kleurrijke chansonnier in een vrouwelijk jasje gestoken. ‘De Shaffy Cantate’, ‘Het Is Stil In Amsterdam’, ‘Sammy’, ‘Laat Me’, ze komen allemaal voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses’ roemruchte leven.

Brel & Brass bleek een gouden formule en is inmiddels de grens van 80 edities gepasseerd met even zoveel lokale of regionale orkesten. Nu ruim baan voor de gloedvolle muziek van Ramses Shaffy in combinatie met het warme, maar vaak ook spetterende koper van het orkest. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal voor Shaffy & Brass geschreven door toparrangeurs.

Voor de pauze speelt Stichting Blazers Compagnie Dongen.een instrumentaal programma van 30 minuten. Na de pauze is het de beurt aan Micheline Van Hautem om de mooiste liederen van Ramses Shaffy ten gehore te brengen. Speciale gast tijdens Shaffy & Brass is de fenomenale bastrombonist Jos Jansen. Hij is een veelgevraagd solist binnen de HaFaBra-wereld, in binnen- én buitenland.

Stichting Blazers Compagnie Dongen (BCD) is opgericht in 2014 met als doel het organiseren van muziekprojecten door gevorderde amateurmusici uit Dongen en de nabije omgeving voor een breed publiek in de regio. De BCD wil zich onderscheiden door het bieden van een veelzijdig en vernieuwend repertoire. De deelnemende musici worden uitgedaagd om op een hoog niveau een artistieke prestatie te leveren. De BCD zoekt daarbij naar bijzondere concertlocaties en unieke samenwerkingen met solisten, koren en artiesten en in dit geval dus Micheline van Hautem.

Tickets & meer info

Tijd

(Zaterdag) 20:15

Locatie

De Cammeleur

Hoge Ham 126 5104 JK Dongen